home

Software (meer info: www.xmaps.nl) English 
 

Screens & Pages maakt bij de implementatie van geautomatiseerde publicatie projecten gebruik van in eigen beheer ontwikkelde software modules. Die vormen de 'lijm' waarmee bestaande applicaties tot één naadloos geheel worden samengevoegd. Zo kan bijvoorbeeld de informatie uit een content management systeem automatisch worden omgezet naar een professioneel grafisch eindproduct. Ook de omzetting van database- of XML gegevens naar zowel internet (HTML) als folio behoort tot de mogelijkheden.

Voor workflow automatisering maken we gebruik van PowerSwitch van EskoGraphics, dat we indien nodig kunnen uitbreiden met zelf ontwikkelde routines in .NET; ook koppeling met XMAPS opmaak modules is mogelijk.

XML naar Adobe InDesign

Dit is een in .NET geschreven Windows toepassing die XML met tekst, tabellen en beeldreferenties kan omzetten naar opgemaakte pagina's in Adobe InDesign voor Windows. Daarbij zijn zeer complexe layouts mogelijk, denk aan rapporten of artikelen met extra kaders, tabellen, afbeeldingen etc. Maar ook kader gebaseerde opmaak zoals retailkranten en posters met artikelen in verschillende afmetingen wordt ondersteund. Bijna alle features van InDesign kunnen worden gebruikt (bijvoorbeeld kerning, gekopeelde afbeeldingen, tabelfuncties, kolommen balanceren, PDF export etc.). Ook kunnen de afmetingen van afbeeldingen, kaders, kopteksten dynamisch worden aangepast op basis van eenmalig ingestelde regels.

De toepassing kan zowel met de hand als in hotfolder modus worden gebruikt; er zijn versies voor Adobe InDesign CS6 t/m CC 2020 en voor Adobe InDesignServer.

Het resultaat kan weer verder worden bewerkt in Adobe InDesign (ook op de Macintosh).

XML naar PDF

Deze .NET toepassing maakt gebruik van PDFlib en is bedoeld voor situaties waarin hoge performance nodig is en de eisen aan vormgeving minder zwaar zijn. Ondanks dat is een brede range aan documenten op deze manier te produceren als een drukgereed PDF bestand, bijvoorbeeld goed gestructureerde catalogi, brochures, brieven, facturen etc. Deze oplossing is tevens geschikt voor 'variabele data' print toepassingen.

XML naar HTML

Door database- of MS Word of Excel gegevens om te zetten naar XML ontstaat de mogelijkheid om - naast het gebruik van bovenstaande modules - automatisch HTML pagina's te creëren die direct op een website of via een content management systeem gepubliceerd kunnen worden, inclusief de aanmaak van lage resolutie afbeeldingen.

In alle gevallen wordt een template gemaakt waarin de stijl van de publicatie of website is vastgelegd. Dit gebeurt in de toepassing die ook voor de opmaak wordt gebruikt en kan door de gebruiker zelf worden aangepast.